eTwinning Projemiz-MÜZİKAL SINIFLAR

Müzikal Sınıflar  "Orff-Schulwerk" insanın içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir eğitim anlayışıdır. Projemiz ile eğitimde müzik ve drama kullanımı başlığı altında Orff Schulwerk yaklaşımını okul kültürü içine yerleştirmek, sadece anasınıflarında değil ilkokulda tüm sınıf kademelerinde ünitelerin Orff Schulwerk yaklaşımı temel alınarak işlenebilmesini istiyoruz. Bu kapsamda öncelikle öğretmenlerin Orff Schulwerk yaklaşımı ile hazırlanmış süreçler yaşamaları, eğitimler ve etkinler paylaşarak bu yaklaşımı daha yakından tanımaları ve ilerleyen süreçte ünitelerle ilişkilendirilmiş ders süreçleri üretmek ve paylaşmak ilk hedefimizdir. 21 adet öğretmen 7 adet öğrenci üyesi bulunmaktadır.

27-01-2020

Yayın: 27.01.2020 - Güncelleme: 27.01.2020 12:20 - Görüntülenme: 384